|

|

|

|

 

HOME

EXPOSITIES
CURSUSSEN

Voor informatie over schilderijen, bezichtigingen en cursussen, neem contact op met Maugosia:

Tel: 06-55348398

E-mail: info@sycz.nl

© 2013 Hans Theuws

Maugosia Sycz

Welkom op de website van Maugosia Sycz!

Maugosia Sycz is een gepassioneerd kunstschilder en keramist. Haar flamboyante schilderijen en keramische werken zijn krachtig van kleur en vorm. Haar werk is een queeste naar het vastleggen van schoonheid. Tot haar favoriete thema’s behoren grote bloemen, grote luchtpartijen en weidse landschappen maar ook intieme interieurs, stadsgezichten en kleine stillevens. Maugosia Sycz heeft eveneens een carrière als portretschilder opgebouwd.

Maugosia Sycz is geboren in Polen waar ze op de Jagiellonen Universiteit van Krakau filosofie studeerde. Toen ze in 1979 naar Nederland kwam, studeerde ze schilderen op de Minerva Academie in Groningen en vervolgens schilderen en grafiek aan de Rietveld Academie in Amsterdam, waar ze in 1985 afstudeerde. Haar docenten waren grote schilders als Ger Lataster, Co Westerik, Herman Gordijn en Jan Sierhuis.

Na haar afstuderen is zij direct als zelfstandig kunstschilder gestart en schilderde toen vooral veel portretten. Tijdens haar langdurig verblijf in Frankrijk gaf ze schilderlessen aan particulieren en schoolkinderen. Ook sinds haar terugkeer naar Nederland geeft ze workshops en schilderlessen op haar atelier in Amersfoort.

Maugosia Sycz is een veelzijdige, gedreven kunstenares, die immer streeft naar optimale vertaling van emoties in beleving in steeds weer nieuwe, dynamische vormen en concepten, zonder haar eigen signatuur te verliezen. Maugosia is schilderes pur sang.

Een aantal van de werken op deze site is te koop, voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maugosia (06-55348398 of info@sycz.nl).

english homepage